Skip to main content

Filme Flow-Pack microperforate

Ambalaj care respiră pentru prospețime naturală

Filmele flow-pack microperforate sunt o variantă specială de film flexibil, concepută pentru a permite schimbul controlat de gaze și umiditate, fără a compromite protecția produsului. Datorită microperforațiilor fine (realizate mecanic sau cu laser), aceste folii sunt ideale pentru ambalarea alimentelor care au nevoie de ventilație naturală pentru a-și păstra textura, prospețimea și calitățile senzoriale.

Sunt utilizate în mod special în industria alimentară pentru produse proaspete, unde acumularea de umiditate sau lipsa de oxigen ar putea accelera deteriorarea.

Filmele flow-pack microperforate sunt soluția perfectă pentru produse care au nevoie să „respire” pentru a-și păstra calitățile. Sunt ambalaje inteligente care îmbină igiena, prospețimea și eficiența în procesul de ambalare automatizată.




Domenii de aplicare

Brutării industriale și artizanale

Producători de legume/fructe proaspete ambalate

Retail și supermarketuri

(ambalare la punctul de lucru sau în fabrică) 

Unități de procesare fresh-cut

(produse tăiate sau gata de consum) 


Caracteristici tehnice

Structuri uzuale:

OPP microperforat, BOPP/CPP, PET/PE – în funcție de produs și tipul de ambalare

Grosimi:

30–60 microni

Tipuri de microperforații:

  • Mecanice (perforație cu ace)
  • Cu laser (dimensiuni și distribuție controlată a găurilor) 

Grad de perforație personalizabil

în funcție de necesarul de respirație al produsului

Compatibile cu echipamente de ambalare flow-pack orizontale (HFFS) și verticale (VFFS)

Compatibile cu atmosfere modificate (MAP) în combinații hibride 

Variante disponibile:

  • Filme transparente sau imprimate
  • Perforație mecanică sau cu laser, distribuită uniform sau zonal
  • În role, adaptate echipamentelor automate flow-pack  

Utilizări frecvente

Produse de panificație și patiserie:

pâine, chifle, cozonaci

Fructe și legume proaspete:

mere, roșii cherry, ciuperci, salate

Produse calde

ambalate imediat după coacere

Snacksuri crocante

când se dorește evitarea condensului

Produse congelate

în unele cazuri, pentru evitarea acumulării de gheață în ambalaj


Beneficii

Menține prospețimea naturală a produselor prin circulația aerului

Previne formarea condensului, menținând textura crocantă sau proaspătă

Ambalaj igienic, dar respirabil – produsul este protejat, dar nu „sufocat”

Compatibil cu ambalare automată la viteză mare

Posibilitate de personalizare a perforației în funcție de nevoile produsului